НОВИНИ

Саад Харири ще се завърне в Ливан на националния празник на страната

Ливанският премиер в оставка Саад Харири заяви днес в Париж, че ще отиде в Бейрут за националния празник на 22 ноември и ще се изкаже тогава за политическата ситуация в своята страна, съобщи Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
17:59, 18.11.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
саад харири завърне ливан националния празник страната

"Ще отида в Бейрут идните дни, ще участвам в честванията на националния празник и там ще обясня позицията си, след като разговарям с президента Мишел Аун", заяви той на френски в кратко изявление пред пресата.

Преди това се срещна с френския президент Еманюел Макрон и двамата обядваха заедно в Елисейския дворец.


;

Харири благодари на Макрон "за подкрепата му". "Той доказа, че е верен приятел и аз няма да го забравя никога", каза ливанският политик.

"Франция показа още веднъж колко значима роля има в света и в региона. Тя доказа подкрепата си за Ливан и неговата стабилност", добави той.
Френският държавен глава не направи никакво изявление, след като придружи, заедно със съпругата си Брижит, Харири, съпругата и големия му син до стълбището на Елисейския дворец, където позираха пред много журналисти.

;

Бягството му стана повод за скандал между Бейрут и Рияд, а Харири се притесняваше за сигурността си в родината заради откритата критика срещу групировката "Хизбула" и Иран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска
Цецка Цачева се срещна с главния прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс
Цецка Цачева се срещна с главния прокурор на САЩ Джеферсън Сешънс