Законът за социалните услуги не предвижда отнемане на деца от семейството, увери отново социалният министър Деница Сачева.

Парламентарната група на ГЕРБ започва срещи с останалите парламентарни групи, сдружението на общините, протестиращи организации. Изпратена е молба за среща и със Светия синод.

Управляващите обмислят отлагане на влизането на закона между три и шест месеца. Министър Сачева каза, че си дава сметка за страховете на някои от протестиращите, но с разговори се надява те да бъдат преодолени.


Деница Сачева: Правителството няма намерение да провежда антисемейни политики

Деница Сачева: Правителството няма намерение да провежда антисемейни политики

"За Бисер Петков аз мога да говоря само с уважение, тъй като го познавам повече от 10 години, далеч преди да участваме в изпълнителната власт. Това, к...

Деница Сачева, министър на труда и социалната политика: Законът за социалните услуги не третира отнемане на деца от семействата и няма за цел да прави това. Става дума за различни форма на грижа за хора с увреждания, за възрастни хора, за бездомни, за деца, които имат нужда от подкрепа, за семейства, който имат нужда от допълнителна подкрепа, от информиране, от консултиране, от застъпничество и от различни други видове форми на социални услуги, включително грижа за хора, които са болни, имат нужда от рехабилитация или продължителна подкрепа.