НОВИНИ

Садят кипариси по АМ "Тракия"

От Агенция "Пътна инфраструктура" се подготвят да посрещнат зимата и със засаждането на близо 700 кипариси по автомагистрала „Тракия" в района на Карнобат. Миналата година точно там се образуваха огромни снегонавявания и на няколко пъти пътят беше затварян.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
12:00, 19.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Експерименталният участък за предпазване от снегонавявания е с дължина 350 метра. В края на октомври беше изградена стена от бали слама. Сега се засаждат и кипариси.

Габриела Георгиева, представител на фирмата изпълнител на зеления пояс: Засаждат се устойчиви подходящи видове, размерът е близо 4 метра. Укрепват се да спират снега, съобразено е всичко с климатичните условия... работата доста върви, спори, но вижте и времето какво е, дават го да вали така или иначе не зависи само от нас, правим всичко възможно, работят хората, така че надявам се да е бързо.

Пътуващите шофьори по автомагистрала „Тракия" в посока София определят изграждането на предпазния зелен пояс и засаждането на високите растения като необходимо и неотложно.

В проблемната отсечка по автомагистрала „Тракия" в района на Карнобат са поставени вече и защитни щитове срещу снегонавявания. Прочистват се канавките и участъците, където през октомври се образуваха свлачища от падналия проливен дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пчеларите в Кюстендилско ще получат финансова помощ от държавата
Пчеларите в Кюстендилско ще получат финансова помощ от държавата
Една от водещите версии за катастрофата при Микре е неправилна маневра
Една от водещите версии за катастрофата при Микре е неправилна маневра