НОВИНИ

Само ден до големия финал на "Евровизия"

Само един ден ни дели от големия финал на Евровизия. Днес обаче е не по-малко важен ден за група Екуинокс. Тази вечер те ще пеят на финала на журито. "Финалът на журито" представлява концерт, идентичен на този, който ще наблюдават зрителите на БНТ утре вечер, обясни специалният пратеник на БНТ в Лисабон Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:15, 11.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Целта е този концерт да бъде излъчен във всички 43 държави, където комисии от по 5-ма музикални специалисти да гледат изпълненията и да гласуват. Те ще трябва да изберат кои са 10-те най-добри изпълнения от концерта, като ще разпределят точки, съответно от 1 до 8, а двете песни, които са им харесали най-много ще получат съответно 10 и 12 точки.

Владо Михайлов - група Екуинокс: Аз единствено се надявам, че този дух на любов, който е много важен и всъщност това е атмосферата на Евровизия, надявам се, че в този дух ще се случат и при тях нещата. Тоест отвъд политиката, за музиката, за изкуството, затова, което докосва хората най-много. разбира се, те трябва ад гледат други критерии. те имат да следят със сигурност композиция, вокално майсторство и т.н. Но пак надявам се, че това няма да е свързано с политика и някакви злободневни неща, предразсъдъци отново, а ще е свързано с едно истинско и вярно оценяване на едни музикални номера, за които дадена държава е работила толкова много време с целия си екип.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел: Информираният избор е в основата на демокрацията ни
Мария Габриел: Информираният избор е в основата на демокрацията ни
НАСА засне пълното завъртане на слънцето за месец март
НАСА засне пълното завъртане на слънцето за месец март