НОВИНИ

Само пред БНТ: Венцислав Ангелов - Чикагото проговори...

Докато съдебните власти го издирват в страната и в чужбина, Венцислав Ангелов - Чикагото даде подробно скайп интервю за БНТ. Той сам поиска да говори, след като в "Денят започва" в понеделник имаше разговор по темата.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
07:25, 11.02.2016
Чете се за: 01:58 мин.
У нас

Ангелов, който трябва да излежава ефективна присъда от 3 години и половина затвор твърди, че е в Испания. Обяви, че готви жалба в Страсбург и се занимава активно със създаването на партия, с която щял да събори сегашната власт. В разгара на предизборната кампания, кандидатът за кмет на Русе - Ангелов - беше признат за виновен и от последната инстанция, че е извършил приготовления за трафик на наркотици.

10 дни бяха необходими докато се придвижат документите от Върховния съд до русенската прокуратура. В това време Чикагото продължаваше активно кампанията си. След като БНТ му отказа участие в предизборен дебат с аргумента, че е осъден ефективно, Ангелов поиска дори право на отговор. Ние обърнахме вниманиe на институцията, но все още никой не го търсеше. 2 дни преди местния вот, Ангелов беше обявен за издирване.

От наши източници научихме, че след последните активности на Ангелов в социалните мрежи, прокуратурата е задвижила процедура по линия на международното полицейско сътрудничество. Ще бъде направен опит да се проследи и ай пи адреса, от който във Фейсбук непрекъснато се публикуват постове и актуални коментари. Веднага след като даде интервю за БНТ - на страницата му се появи реклама и за това.

;

Венцислав Ангелов: В момента съм в Испания, не се крия по отношение на факта да се показвам, но съм постоянно в социалната мрежа. Защо съм в Испания, защото май месец 2012-та моят брат беше оправдан от испански, мадридски съд за трафик на наркотично вещество.

БНТ: Но вие бяхте осъден, ефективно?

Венцислав Ангелов: Чакайте, малко сега, чакайте, стойте сега. Аз бях осъден точно във връзка с това наркотично вещество, което беше унищожено. Без предмет на престъплението прокуратурата не може да повдигне обвинение, а те точно това направиха, изпълнявайки политическа поръчка на политическа партия ГЕРБ, лично на министър-председателя Бойко Борисов.

БНТ: Как си обяснявате, че тази поръчка минава през 3 съдебни състава на различни съдилища?

Венцислав Ангелов: Ако вие не знаете за обвързаностите на съдебната система, то аз ви казвам, че са жестоки и когато се пусне такава поръчка - тя се изпълнява безпрекословно. Има СРС-та за шантаж върху съдия Ружана Керанова. Знаете ли, че 80% от съдиите в България са членове на масонски ложи, сигурно не знаете!

БНТ: Докога смятате да стоите в Испания. Няма ли да се приберете?

Венцислав Ангелов: Имам срок до 28 март да входирам моята жалба в Страсбург, до месец моята жалба ще бъде факт в Съда по правата на човека. И ще ви кажа България ще бъде осъдена за всички вреди, които ми нанесе. Всички национални медии - тв и радиа ще бъдат осъдени, защото е осъден за приготовление с цел намерение - а не за трафик на наркотици. Присъди, а бесилката, която ковем е законът.

БНТ: Кой ще го направи - като не вярвате на правосъдието и му се подиграватe.

Венцислав Ангелов: Аз ли се подигравам - напротив доставям удоволствие на страшно много хора. Когато си осъден от сатанисти - дявола, Луцифер, когато се укриваш от злото и потъваш в сенките, аз не се подигравам аз ги обезличавам - номерът им няма да мине

БНТ: Как ще направите партия - ако се върнете ще ви арестуват - имам да лежа най-много пет - шест месеца, имам излежани вече десет. Защо си отежнявате положението?

Венцислав Ангелов: Не го отежнявам работя ден и нощ създавам еволюционни обединителни комитети, с които ще обединя всички будни българи - по света и в България и повярвайте този път нещата ще се случат - промени ще има и в БНТ, където има членове на масонски ложи и на ДС.

БНТ: Заповядайте на живо в студиото.

Венцислав Ангелов: А, не, не, не, не - по скайп може да ме пуснете. Като се върна ще сте първите - ще дойда първо в студиото - даже може би да се предам пред камерите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 загинали при атентат на Боко Харам в бежански лагер
60 загинали при атентат на "Боко Харам" в бежански лагер
Розопроизводители искат облекчени процедури за наемане
Розопроизводители искат облекчени процедури за наемане