Пореден инцидент с пострадали на пешеходна пътека в Пловдив. Тази сутрин майка и дете бяха ударени от автомобил, управляван от 27-годишна жена. Това е четвърти подобен случай в града само за месец.

Още по темата гледайте в прякото включване на Росица Колева и репортажа на Галена Паскова.

Пловдив

Инцидентът се е случил малко след осем часа сутринта, когато 43-годишната майка и 3-годишното й дете са пресичали пешеходната пътека на кръстовището на булевард „Никола Вапцаров" и ул. „Стефан Стамболов". По данни на полицията жената, управлявала автомобила не е пропуснала пешеходците и ги е ударила. Пострадалите са откарани в болница, а след това са освободени за домашно лечение, тъй като са без сериозни наранявания. Според жители в района, това е едно от най-опасните кръстовища в пловдивския район „Южен".

Румяна: Тука на това кръстовище, да, много е опасно.
Вие виждали ли сте друг път проблеми? Да, тука на това кръстовище много често.
Величка Атанасова: Има шофьори, които спират на пешеходна пътека, дават, но другите преминават и ние изчакваме съответно.


Според кмета на район „Южен" се прави всичко възможно за осигуряване на безопасността по булеварда. Тротоарите се скосяват за удобство на пешеходците, а клоните на дърветата се подрязват, за да се осигури по-добра видимост.

Борислав Инчев- кмет на район „Южен"- Пловдив: Самият булевард „Никола Вапцаров" е един от двата булеварда в Пловдив с най-накъсано движение от гледна точка на поставени повдигнати пешеходни пътеки, само на този булевард има 4. Има допълнително знаци, ограничаващи скоростта.

Въпреки обезопасителните мерки само за един месец в града има общо четири случая на ударени хора на пешеходни пътеки. Все още продължава лечението на 33-годишната жена, която докато пресичаше заедно с бебето си кръстовище в жилищен район „Тракия" беше ударена от автобус от градския транспорт. При подобен инцидент пострада и 80-годишна жена.

Борислав Инчев- кмет на район „Южен"- Пловдив: Може би последната стъпка, която остава, е на такива възлови кръстовища да се монтират камери.

Според жители на район „Южен" не са малко случаите, в които и автомобили и пешеходци преминават на червен сигнал на светофара, като шофьорите не спазват и позволената скорост. Затова настояват за драстични законодателни санкции срещу нарушителите.

Майка с дете бяха блъснати на пешеходна пътека в Пловдив

Майка с дете бяха блъснати на пешеходна пътека в Пловдив

43-годишна жена и тригодишното ѝ дете бяха пометени тази сутрин около 8.20 часа на пешеходна пътека в кв. "Южен" в Пловдив.

От началото на годината в пловдивска област са загинали 12 пешеходци. Общо произшествията с пешеходци на територията на града са 114, съобщават от полицията.