НОВИНИ

Летището в Бургас все още е затворено заради авариралия самолет

Самолет, който е изпълнявал чартърен полет с туристи от Бърно, излезе от пистата при кацане на летището в "Бургас". На борда е имало 178 пътника, които веднага са евакуирани. Няма ранени и пострадали. Екипажа на самолета също е невредим.Какви са вероятните причини за инцидента - с повече информация Веселин Григоров от Бургас.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:02, 18.07.2017
5373
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Самолетът вече е изтеглен на безопасно разстояние на една от закритите стоянки. Започва оглед на техническа комисия, защото една от известните работни версии за инцидента е техническа неизправност.

Тепърва ще се установява дали се касае за отказ на спирачки или нещо друго, свързано с колесниците.

Инцидентът прекрати за известно време полетите от и за Бургас. На летището в момента има хиляди пътници. Туристи непрекъснато пристигат. Много от хората чакат дори и навън.

Една от наземните стюардеси Милица Пенкова, която е присъствала по време на евакуацията на пътниците, разказа за БНТ, че те са били в добро настроение и не са усетили нищо.

Очаква се до три часа, ако всичко е наред полетите да бъдат възстановени. За сега кацащите се насочват към летище Варна, което също създава проблеми, защото придвижването на туристите ще натовари отсечката до Бургас, която по принцип е натоварена.

На летището в момента няма хаос, туроператорите обясняват на хората какви са причините за спирането на полетите. Има опашка пред стаите за майки с деца, защото има много малки дечица. Осигурена е вода за всички пътници, на всички терминали работят барчетата. Хората са спокойни.

Днешният ден е особен. След няколко часа ще се състои възпоменателна церемония по повод петата годишнина от кървавия атентат на летище Бургас. Наблюдава се засилено присъствие на военни и гранични, които подготвят тази церемония, която по принцип е строго охраняема, защото ще присъстват височайши гости от Израел, наши министри. Тук ще бъдат и близките на жертвите.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пиян турски шофьор на ТИР предизвика две катастрофи до София
Пиян турски шофьор на ТИР предизвика две катастрофи до София
Пловдив се включва в протеста срещу катастрофите
Пловдив се включва в протеста срещу катастрофите