НОВИНИ

​Самолет кацна върху покрива на аптека

Самолет кацна върху покрива на аптеката в пловдивското село Брестник. Атрактивната гледка привлича вниманието на местните хора и посетителите на селото, прочуто и със своето вино.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
21:47, 12.03.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Старата летателна машина всъщност е поставена с кран на покрива. Идеята за това е на полковника от военновъздушните сили Милчо Георгиев, който е и собственик на сградата, в която се помещава аптеката в Брестник.

Милчо Георгиев, полковник от ВВС: Доста хора от селото са свързани по някакъв начин с авиацията и исках да им поддържам този спомен. Много голяма част от тях служеха и работиха във военноремонтните заводи, самолетните - бившия ТЕРЕМ и авиобазите Граф Игнатиево, Крумово, Чешнигирово.

Самолетът, който е произведен в Пловдив, не е просто експонат. С малко средства, той отново може да полети.

Милчо Георгиев, полковник от ВВС: Хората постоянно питат и дори се радват мисля. А пък наемателката ми - аптекарката е съпруга на бивш летец. Командир на ескадрила беше.
Величка Алексиева, фармацевт: Който мине, забелязва и пита: ама какъв е този самолет горе... и аз казвам аз с него идвам на работа и си отивам с него. Съпричастна съм с много, много съдби на много хора и летци.

Хората в Брестник са загрижени за бъдещето на авиацията и проблемите на българската армия. Казват, че само в тяхното село има няколко младежи, които мечтая да станат пилоти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за обилни валежи в 17 области на страната в неделя
Жълт код за обилни валежи в 17 области на страната в неделя
Протест в защита на къмпингуването пред президентството
Протест в защита на къмпингуването пред президентството