Самотна майка от Търговище събира средства за операция на болното си дете. Заради финансовата безизходица тя сама твори сувенири, които ще продава на благотворителен базар. Непосилно за майката е обаче да събере цялата сума от 6500 лв. за лечението в чужбина. Затова тя разчита на подкрепата на добри хора да дарят надежда на сина й Божко.

Търговище, Чупрене

Божидар е първокласник и иска да ходи без притеснение на училище. Страда от детска церебрална парализа, която изисква непрекъснати операции и рехабилитации за поддържане на двигателната активност. От раждането си досега той е претърпял седем операции на крачетата и ръчичките. На практика Лидия е безработна, защото се налага да е до сина си. Не я одобрили дори за личен асистент. Разчитат на пенсията на Божко от 340 лв.

Лидия Гюрова, майка: И аз съм първокласник, всеки ден съм с него, за да може ако има някаква нужда от мене аз да съм на една ръка разстояние. Всяка майка иска нейното дете да рита топка с останалите деца, да не бъде пренебрегвано.
Божидар: Нарисувах три картини и едната я дадох на госпожата - с водните бои.

По съвет на руски специалисти на Божидар може да се извърши фибротомия - безкръвна и щадяща операция, след която няма обездвижване чрез шини и гипс. За съжаление тя все още не се извършва в България. В клиника в Сърбия искат 5 700 лв. за операцията, нужни са пари за път и престой. Самотната майка също прави малки крачки към голямата цел. Всеки ден твори ръкоделия, които продава чрез приятели и социалните мрежи.

Лидия Гюрова, майка: Няма да ни стигнат средствата от това, което ще изкараме затова се обръщам към вашите зрители, ако може с нещо да помогне. Много се радвам, че има такива хора, които могат да ни подкрепят – с добри сърца.

В момента Лидия изработва коледни украси, които ще се продават на благотворителен базар през декември в подкрепа на Божко.