НОВИНИ

Саниран блок в Бургас протече

Некачествено и бавно саниране остави без ток и покрив цяла жилищна кооперация в Бургас. Живеещите в протеклия блок № 9 в комплекс "Изгрев" са завели колективен иск, а фирмата е на път да постави рекорд по бавно саниране – за пет месеца не е завършила нито един вход в кооперацията.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
20:03, 15.01.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Няколко бригади се сменили само за последните два месеца, а след като премахнали ламарините от покрива, апартаментите започнали масово да се наводняват.

Наталиа Терзиева: Най-много поразии беше в един проливен дъжд, дето ние 12 часа ринахме водата, събирахме с парцалите. Едвам успявахме.
Митра Христова: Всичко съм прибрала - в таз стая, в другата стая. Трябва да се оправи, за да си измия и да си постеля вече.

Заради течовете на много места прекъснало електричеството и много електроуреди са повредени. Хората сами се справят с повредите и искат само по-скоро да се отстранят недостатъците.

Ламбо Ламбов: Ний помощ не искаме, искаме да оправят покрива...защото постоянно на всеки дъжд вали.

Според заместник-кмета по строителството слаб контрол и трудна комуникация с главния изпълнител са довели до кризисната ситуация, но след последната инспекция вече се работи активно.

Инж.Чанка Коралска - зам.-кмет по строителство: Покривът е отново изцяло направен и се надяваме, че до края на февруари, разбира се, в зимен период сме, се надяваме основните дейности да бъдат приключени.
От санираните 101 жилищни блока в Бургас до сега само при четири са констатирани различни проблеми. След въвеждането на засилен контрол всички щети и недостатъци ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя, категорични са от Община Бургас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърците излязоха на протест срещу нови мерки за икономии
Гърците излязоха на протест срещу нови мерки за икономии
Ще оцелеят ли малките болници?
Ще оцелеят ли малките болници?