НОВИНИ

Санирани са 156 сгради в страната с финансиране по ОП "Регионално развитие"

Според министърката на регионалното развитие Лиляна Павлова във всички санирани сгради разходите за отопление са намалели между 40 и 50 процента.

bnt avatar logo
от БТА
14:50, 23.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
санирани 156 сгради страната финансиране регионално развитие

Санирани са 156 сгради с финансиране по ОП "Регионално развитие (2007-2013 г.)", приключила в края на декември, съобщи във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По новата национална програма, започнала преди една година, има подадени документи за санирането на 2000 сгради, посочи Павлова. Според нея стойността на сключените до момента договори приближават един милиард лева, каквато е стойността на предвидената в бюджета инвестиция. Във Велико Търново министър Павлова откри една от четирите санирани сгради със средства от предходния програмен период. Панелната сграда се намира в един от великотърновските квартали и в нея живеят 18 семейства. Министър Павлова съобщи, че община Велико Търново има резервиран бюджет от 43 милиона лева по ОП "Региони в растеж". По думите й общината сама ще трябва да реши по кои проекти за обновяване на градската среда да ги усвои. Министър Павлова връчи разрешителните документи за ползване на обновената сграда на нейния домоуправител.

;

На откриването присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на Велико Търново Даниел Панов, областният управител Пенчо Пенчев, депутати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антарктически дневник: обратно към столицата на тангото
Антарктически дневник: обратно към столицата на тангото
Лакът за нокти стана столетник
Лакът за нокти стана столетник