НОВИНИ

Санкционираха две фирми във Варна, които предлагат услугата джип сафари

Две фирми, които предлагат разходка с джипове са санкционирани от служители на ДАИ, КАТ и данъчните във Варна. Сафари обиколките са отменени. Наказанията са за превоз на пътници без лиценз. Санкционираните твърдят, че услугата, която извършват не подлежи на лицензиране. OBEKT

bnt avatar logo
от Мариана Малева
22:02, 08.08.2018
7072
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Фирмата на Даниела Петрова предлага услугата разходка с джип повече от 15 години на туристите, отседнали в курорта Златни пясъци.

Даниела Петрова - собственик на фирма за туристически услуги: "Днес събирайки нашите гости за джип сафари, бяхме спрени по всички КПП-та. ДАИ решиха, че на нас ни трябват лицензи за превоз на пътници, макар че ние не подлежим на лицензиране по Закона за туризма и движението по пътищата за атракциони."

От пресцентъра на Министерството на транспорта потвърдиха, че в Закона за автомобилните превози е записано, че извозването на пътници и товари срещу заплащане се осъществява само от фирми, които имат необходимия лиценз и че такава е практиката в цяла Европа. При констатирани нарушения, глобата е 2 000 лева, а моторните превозни средства се спират от движение за срок от 6 месеца.

Даниела Петрова - собственик на фирма за туристически услуги: "Имаме граждански застраховки, колани, талони, платени пътни данъци, годишен технически преглед, но никога досега не ни е изисквано на нас да имаме лиценз... имаме договор с туроператори, не извършваме плащания на ръка. Всичко е с билети и фактури".

- "Днес сме върнали по хотелите около 120 човека."

Мартин Аргиров - отдел "Екскурзии" в туристическа агенция: "Лоша реклама за страната, защото това влиза в интернет за секунди... винаги са ми били изрядни документите с тях, това е едно от най-добрите мероприятия на нашия пазар."
Даниела Петрова - собственик на фирма за туристически услуги: "За нас сезона приключи и ние оставаме без работа не само аз и моето семейство, но и останалите колеги, които разчитат лятото на нас."

От фирмите, предлагащи услугата джип сафари във Варна са категорични, че ще обжалват съставените им актове. От Националната агенция по приходите потвърдиха, че от данъчна гледна точка не са открити нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестувани журналисти в Беларус
Арестувани журналисти в Беларус
Отново баща на 69: Ричард Гиър и съпругата му Алехандра Силва очакват дете
Отново баща на 69: Ричард Гиър и съпругата му Алехандра Силва очакват дете