НОВИНИ

​Санкции за фирмата, която отговаря за почистването на бул. "Цариградско шосе"

Столичната община няма да плати на фирмата, която почиства "Цариградско шосе" от сняг. Причината е недобре свършената работа на 10 януари. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Придвижването по един главните булеварди на София снощи беше силно затруднено. Снеговалежите не утихнаха, а натрупаната покривка на пътните платна предизвика задръстване на „Цариградско шосе” в час пик. И въпреки че над 120 снегорина обикаляха софийските улици, една от главните артерии с часове остана непочистена.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
17:52, 11.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Йорданка Фандъкова - кмет на София
"За почистването на "Цариградско шосе" няма да бъде платено. Знаете, че поне това мога да уверя всички граждани, че плащаме само за реално свършена работа. Така че там, където не е почистено, съответно няма да бъде заплатено."

За всяка от фирмите, които не са се погрижили да отстранят снега навреме, ще има санкции, каза още Фандъкова.

Йорданка Фандъкова - кмет на София
"Аз не мога да бъда доволна, когато виждам сняг по улиците, но трябва да даваме оценка съобразно обстановката. Наистина всички екипи работят денонощно вече пети-шести ден и спрямо тази изключително тежка обстановка най-важното е, че успяваме да запазим проходим при зимни условия града, включително и в крайните райони, където валежът е доста по-силен и където снежната покривка е над 50-60 см."

Оказва се обаче, че на много места в кварталите пътните платна не е възможно да се почистят заради големия брой паркирани автомобили, каза още кметът на София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прощалната президентска реч на Барак Обама
Прощалната президентска реч на Барак Обама
Транспортни проблеми в Русенско
Транспортни проблеми в Русенско