„Хуауей“ се превърна в епицентър на търговската война между Вашингтон и Пекин. Босът на китайската телекомуникационна компания декларира, че опитите на Доналд Тръмп ще навредят колкото на нея, толкова и на американския бизнес. А за да ограничи загубите за САЩ, администрацията на Тръмп отложи ограниченията за „Хуауей“ с 3 месеца.

Китайският телекомуникационен гигант ще може да купува американски чипове за смартфоните си и софтуерът им ще може да се осъвременява редовно до 19 август, обяви търговското министерство във Вашингтон. През това време „Хуауей“ ще продължава и да поддържа интернет мрежите в слабо населените райони в Съединените щати. След този 3-месечен период американските компании ще трябва да кандидатстват за лиценз за търговия с „Хуауей“.

Жън Чжънфей, основател и президент на „Хуауей“: Някои от продуктите ни рано или късно ще бъдат изхвърлени от пазара. Но 5G технологиите ни няма да бъдат засегнати. С 2-3 години сме пред всички останали и никой няма да може да ни настигне.
"Гугъл" изключи "Хуауей" от нова версия на "Андроид"

"Гугъл" изключи "Хуауей" от нова версия на "Андроид"

"Гугъл" замрази отношенията си с "Хуауей". Китайският телекомуникационен гигант от днес няма да има достъп до трансфер на хардуер, софтуер и техническ...

Чжънфей пророкува, че много американски търговски партньори на компанията му може и да фалират. За американския президент обаче икономическият и политическият ефект от търговската му война ще е положителен.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Политиката е един луд свят, но когато имаме най-добрите показатели за заетост в историята, когато икономиката е с най-добрите си показатели може би от всякога, как е възможно да загубим изборите?

Критиците на Тръмп обаче прогнозират загуба на поне 70 000 работни места и над 50 милиарда долара през следващите 5 години само от войната срещу „Хуауей“.

​Тръмп подписа изпълнителна заповед​, която се смята за удар върху "Хуауей"

​Тръмп подписа изпълнителна заповед​, която се смята за удар върху "Хуауей"

Доналд Тръмп обяви извънредно положение заради заплахи в IT сектора. Според експерти това е директен удар върху китайския технологичен гигант "Хуауей"...