НОВИНИ

САЩ и Мексико постигнаха търговско споразумение

Пробив в отношенията между САЩ и Мексико. Президентът Доналд Тръмп обяви тази вечер, че двете страни са постигнали търговско споразумение. То е резултат от дългите преговори, които последваха оттеглянето на Вашингтон от НАФТА - Северноамериканското споразумение за свободна търговия.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
22:18, 27.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Мексиканският му колега Пеня Нието призова и канадския премиер Джъстин Трюдо да се включи в преговорите, за да бъде сключено тристранно споразумение.

Сделката между САЩ и Вашингтон изисква 75% от даден продукт да са произведени в двете страни, за да не бъдат налагани мита. А по отношение на колите 40- 45% да са произведени от работници с надница поне 16 долара на час.


Доналд Тръмп, президент на САЩ: Това е невероятна сделка и за двете страни. Най-важното, това е невероятна сделка за работниците и гражданите на двете страни. Нашите фермери ще са много щастливи. Обещах им да го направя. Мексико обеща да запoчне незабавно да изкупува възможно най-много селскостопанска продукция. Работим усилено и с други страни. Китай е една от тях, те искат да говорим, но сега не е подходящият момент да говорим с Китай.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина единият от пилотите на разбилия се край Шумен самолет
Почина единият от пилотите на разбилия се край Шумен самолет
Фейсбук блокира членове на военната хунта на Мианма
Фейсбук блокира членове на военната хунта на Мианма