НОВИНИ

САЩ и Русия не постигнаха споразумение за Сирия, преговорите продължават утре​

САЩ и Русия не постигнаха споразумение за слагане на край на гражданската война в Сирия. Преговорите ще продължат утре, въпреки че американският президент Барак Обама изрази скептицизъм по отношение на успеха на дипломацията, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
15:31, 04.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
сащ русия постигнаха споразумение сирия преговорите продължават утре​

Русия и САЩ от седмици се опитват да постигнат спиране на огъня между правителството на сирийския президент Башар Асад и умерените бунтовници, което да разшири хуманитарния достъп до стотиците хиляди мирни жители, които са хванати в капана на сраженията. Стратегията зависи от малко вероятното военно партньорство между САЩ и Русия срещу действащите в Сирия екстремистки групировки, отбелязва Асошиейтед прес.

Но освен за джихадистите от "Ислямска държава" и Ал Каида, двете сили в оценките си за това кои бунтовнически групировки са екстремистки. Пожелал анонимност високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ заяви, че преговорите са ударили на камък вчера, когато Русия се е оттеглила от споразумения по въпроси, смятани от американските преговарящи за вече уредени. Той не даде повече подробности. Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров се консултират със своите правителства преди продължаването на обсъжданията утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Лидерите от Г-20 ще работят заедно за засилване на икономическия растеж
​Лидерите от Г-20 ще работят заедно за засилване на икономическия растеж
Моторист загина при челен сблъсък в Русе
Моторист загина при челен сблъсък в Русе