НОВИНИ

САЩ отмениха безмитния внос на 155 вида стоки от Украйна

Съединените щати са отменили безмитния внос на 155 вида стоки от Украйна, съобщи министерството на икономическото развитие в Киев, цитирано от ТАСС. Засегнати са 155 вида стоки, включително някои храни, стоки от леката и дървопреработвателната промишленост, на машиностроенето и някои електроуреди, се казва в съобщението.

сащ отмениха безмитния внос 155 вида стоки украйна
bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 05.05.2018
Чете се за: 00:20 мин.
По света

Ведомството пояснява, че действието на всеобщата система на преференции, даваща възможност за внос на територията на САЩ на над 3500 вида стоки от Украйна, е било преустановена от 26 април за 155 от тях. Службата на постоянния търговски представител на САЩ е въвел в действие тези ограничения 120 дни след публикуването на съответния декрет на президента на САЩ от 22 декември 2017 г.

Министерството на икономическото развитие е в постоянен диалог с правителството на САЩ и работи за решаването на проблема. В същото време отмяната на ограниченията до голяма степен зависи от от приетия от Върховната рада закон За организация на колективното управление, посочва украинското ведомство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навръх юбилея си ЦСКА завърши наравно с Лудогорец
Навръх юбилея си ЦСКА завърши наравно с Лудогорец
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Света гора
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Света гора