САЩ отново приветстваха усилията на Мексико за справяне с имигрантския поток. Междувременно Пхенян излезе с ново предупреждение към Вашингтон. Вижте подробностите от Теодора Гатева.

Мексико получи 45 дни, за да се справи с имигрантския наплив към САЩ. Страната успя да избегне налагането на мита за мексикански стоки след преговори с Вашингтон. Властите в Мексико се ангажираха да подсилят южната граница и да намалят потока на нелегални мигранти към Съединените щати - условие за отмяна на планираните тарифи.

За целта в района вече се разполагат военни от Националната гвардия, започна актива операция срещу мрежата от трафиканти. Мексико изрази готовност да работи по мигрантския проблем и с други държави от Латинска Америка.

В средата на юли ще бъде направена ревизия на предприетите мерки и, в зависимост от резултата, ще се обмислят следващи действия.

САЩ и Мексико постигнаха споразумение, въвеждането на мита се отлага

САЩ и Мексико постигнаха споразумение, въвеждането на мита се отлага

САЩ и Мексико постигнаха споразумение за миграцията и с това планираното въвеждане на мита за мексиканските стоки се отлага.

Междувременно Северна Корея отново прикани Вашингтон да прекрати враждебната си политика към Пхенян.

Утре се навършва година от историческата среща между американския президент Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея - Ким Чен-ун в Сингапур. Там беше подписано споразумение за ядреното разоръжаване на Пхенян.

В изявление на севернокорейската информационна агенция обаче се казва, че ако Вашингтон не прекрати "враждебната си политика" към Северна Корея, документът от Сингапур може да се превърне с обикновен лист хартия.

Миналата седмица беше разпространено друго подобно предупреждение.

Северна Корея предупреди САЩ за ядреното споразумение

Северна Корея предупреди САЩ за ядреното споразумение

Северна Корея предупреди САЩ, че споразумението, подписано миналата година в Сингапур, в което една от основните точки е ядреното разоръжаване, е пред...