НОВИНИ

ФБР разследва1000 опита за кражба на интелектуална собственост от Китай

Федералното бюро за разследване на САЩ разследва 1000 случая за опит за кражба на интелектуална собственост, като почти всички те са свързани с китайци, заяви директорът на ФБР Кристофър Рей.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:12, 23.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
фбр разследва1000 опита кражба интелектуална собственост китай

"Няма държава, която да представлява по-тежка контраразузнавателна заплахав момента, отколкото Китай", заяви Рей пред комисията по правосъдието на Сената.

Арестите на хора, участващи в китайски операции, за да бъдат откраднати американските корпоративни тайни, рязко са се повишили през последните години.

Вашингтон твърди, че проблемът се изостря поради програмата на Пекин "Хиляда таланти", която предлага финансови награди на китайски професионалисти в чужбина, които донасят в Китай водещи технологии. Загрижеността е довела до затягане на процеса по издаване на визи за китайски изследователи, които искат да пътуват до САЩ.

През юни министерството на енергетиката на САЩ не допусна своите учени да участват в програмата "Хиляда таланти", за да бъде защитена конкурентоспособността на САЩ и националната сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Косовският премиер замина на изслушване в Хага
Косовският премиер замина на изслушване в Хага
Марк Еспер поема поста министър на отбраната в САЩ
Марк Еспер поема поста министър на отбраната в САЩ