НОВИНИ

САЩ се съгласиха да се развият ракетните способности на Южна Корея

Американският президент Доналд Тръмп се съгласи с южнокорейския си колега Мун Джае-ин да се преразгледа споразумението, според което се ограничава развиването на ракетните способности на Южна Корея, предаде Ройтерс. Новината беше съобщена от говорител на южнокорейския президент. Това се случва на фона на все по-ескалиращо напрежение заради ракетните и ядрените тестове на Северна Корея.

bnt avatar logo
от Андрей Георгиев
10:45, 02.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
сащ съгласиха развият ракетните способности южна корея

Белият дом добави, че президентът Тръмп е дал „принципно съгласие“ да се продаде на Южна Корея военна техника на стойност милиарди долари, но не спомена изрично премахването на ограничението пред развиването на ракетните способности на страната.

Говорител на Синия дом, президентската институция на Южна Корея, заяви:

Двамата лидери се съгласиха на принципното преразглеждане на ракетните ограничения до степен, удобна на Южна Корея. Така те споделят мнението, че е нужно да се увеличат защитните способности на Южна Корея в отговор на заплахите и провокациите от Севера.

Двамата президенти също така са се съгласили да се увеличи дипломатическия и икономически натиск върху Северна Корея и да се направи всичко възможно, за да се защити южната страна от заплахата от север.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За незаконно строителство край Калиакра алармира РИОС Варна
За незаконно строителство край Калиакра алармира РИОС Варна
Папа Франциск се консултирал с психиатър през 70-те години
Папа Франциск се консултирал с психиатър през 70-те години