НОВИНИ

САЩ ще изпратят хуманитарна помощ на Венецуела

Съединените щати ще изпратят хуманитарна помощ на Венецуела. Това съобщи в Туитър помощникът на американския президент по национална сигурност Джон Болтън. На фона на продължаващата политическа криза, в страната и днес се очакват многохилядни протести срещу режима на Николас Мадуро.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:47, 02.02.2019
Чете се за: 00:49 мин.
По света
сащ изпратят хуманитарна помощ венецуела

Междувременно, отново в социалната мрежа бе публикувана информация, че инвестиционна фирма Обединените арабски емирства е закупила три тона злато от Централната банка на Венецуела на 21 януари. Следващи транзакции не е имало, се казва в изявлението. Компанията отбелязва също, че няма да продължи да работи с Венецуела, докато ситуацията в тази страна не се стабилизира.

По-рано агенция Ройтерс съобщи, че Централната банка на Венецуела възнамерява през следващите дни да изпрати 15 тона злато в ОАЕ, което да продаде, за да попълни валутните си резерви. На този фон през днешния ден се очакват многохилядни протести във венецуелската столица Каракас. Активна подготовка тече сред студентски организации, които настояват за оттеглянето на президента Мадуро от поста.

; ;

САЩ ще доставят лекарства, хирургически инструменти и храни за народа на Венецуела. Това написа на своята страница в Туитър помощникът на американския президент по национална сигурност Джон Болтън. В съобщението той уточнява, че хуманитарната помощ е по искане на изпълняващия длъжността президент на Венецуела Хуан Гуайдо и след съгласуване с неговите служители. "Време е Мадуро да си тръгне", допълва Болтън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп иска преговори за нов договор за ракетите със среден и малък обсег
Тръмп иска преговори за нов договор за ракетите със среден и малък обсег
В Дупница искат повече паралелки с дуално обучение
В Дупница искат повече паралелки с дуално обучение