НОВИНИ

САЩ въвеждат нови правила за сигурност на полетите

Американското министерство на вътрешната сигурност поиска от авиопревозвачите по света да засилят мерките за сигурност на международните полети към Съединените щати, за да не им бъде наложена пълна забрана за внасяне на електронни устройства в самолетите.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:44, 29.06.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Всеки ден до Съединените щати има около 2000 международни полета, което означава, че в страната ежедневно пристигат около 350 хиляди души. Новите правила ще бъдат "видими" и "невидими". Ще се засилят проверките на пътниците и на багажа им за скрити експлозиви. Ще бъдат засилени и мерките за сигурност около персонала на авиокомпаниите.

Джон Кели, министър на вътрешната сигурност на САЩ: Това е първата стъпка за засилване на мерките за сигурност за всички полети от чужбина към Съединените щати. Посланието ни е ясно, че липсата на действие не е опция. На тези, които изберат да не сътрудничат, или бавно се адаптират към тези мерки, може да им бъдат наложени други ограничения.

Може да се стгигне и до по-крайни решения, като например да се наложи забрана на някоя авиокомпания да лети до Съединените щати, предупреди Джон Кели.

Сегашната забрана за електронни устройства в пътническия салон засяга само чужди авиокомпании, които извършват директни полети до Съединените щати от 10 летища от Близкия изток и Северна Африка. Пътниците трябва да оставят лаптопите и таблетите си в чекирания багаж. С налагането на новите мерки, обаче, тази забрана може да отпадне.

Администрацията на Тръмп определи и нови критерии за издаването на визи на гражданите от 6 мюсюлмански държави. Те задалъжително трябва да имат роднини или близки бизнес партньори в Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивали на пясъчните фигури в Русе и Бургас (ГАЛЕРИЯ)
Фестивали на пясъчните фигури в Русе и Бургас (ГАЛЕРИЯ)
Храмов празник на Петропавловския манастир край Лясковец
Храмов празник на Петропавловския манастир край Лясковец