НОВИНИ

САЩ затвърдиха сътрудничеството си с Япония и Южна Корея

Американският министър на отбраната Джеймс Матис пристигна в Япония от Южна Корея, отбелязвайки първите посещения в чужбина на старши служител от администрацията на Тръмп. Така американското правителство заяви ангажимента си за съвместни политики с двете азиатски държави.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:58, 04.02.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
сащ затвърдиха сътрудничеството япония южна корея

САЩ и Япония са съюзници от десетилетия, докато сътрудничеството с Южна Корея датира от Корейската война през 1950-1953 г.

Съюзниците обсъдиха военното сътрудничество за противодействие на регионалната заплаха от ядрената и ракетна програма на Северна Корея.

Матис заяви, че САЩ стои твърдо зад своите ангажименти и ще подкрепя съюзниците си при всякакви ситуации. Той предпреди Северна Корея за използването на ядрено оръжие.

"Всяка атака срещу Съединените щати или нашите съюзници ще бъде потушена и използването на ядрени оръжия ще получи ефективен и поразителен отговор“, категоричен е министърът на отбраната.

Миналата година Северна Корея извърши два атомни теста и серия от ракетни упражнения, поставяйки под заплаха сигурността в региона.

Японският премиер Шиндзо Абе ще се срещне с президента на Доналд Тръмп на 10 февруари във Вашингтон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-високи наеми за сергиите в Асеновград
По-високи наеми за сергиите в Асеновград
51 бойци на Ислямска държава са убити при операция в Сирия​
51 бойци на Ислямска държава са убити при операция в Сирия​