НОВИНИ

САЩ заявиха, че може да са поразили сирийски части

САЩ заявиха, че са прекратили въздушен удар срещу групировката "Ислямска държава" в Източна Сирия, след като Русия ги е уведомила, че е възможно да са поразили сирийски правителствени сили, предаде Асошиейтед прес.Централното командване на САЩ заяви това тази вечер, след като Сирия и Русия съобщиха, че водената от Вашингтон коалиция е поразила сирийска военна база в Дейр аз Зур, която е обкръжена от бойците на "Ислямска държава", позволявайки им да напреднат.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
23:44, 18.09.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
сащ заявиха поразили сирийски части

"Въздушният удар е бил прекратен незабавно, когато коалицията е била уведомена от руски представители, че е възможно атакуваните личен състав и техника да са принадлежали на сирийската армия".

"Коалиционните сили не биха нанесли преднамерен удар по военна част, за която се знае, че е сирийска", заяви още Централното командване на САЩ.

Досега не е известно САЩ да са удряли пряко силите на сирийския президент Башар Асад ,когато и да било през продължаващата вече пет години гражданска война, отбелязва Асошиейтед прес.

Ударът е бил нанесен в район, който коалицията е атакувала и преди, а самата коалиция е била уведомила руските си колеги още преди да бъде нанесен, посочи Централното командване, цитирано от Ройтерс.

Над 60 сирийски войници са били убити и стотина ранени днес при удари на международната коалиция, ръководена от САЩ, срещу позиция на сирийската армия в източната част на страната, заяви по-рано руската армия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи непроверени сведения за предполагаем виновник за взрива в Ню Йорк
Първи непроверени сведения за предполагаем виновник за взрива в Ню Йорк
Путин приветства изборната победа на Единна Русия
Путин приветства изборната победа на "Единна Русия"