С бурни аплодисменти голямата зала на Сатиричния театър приветства на сцената кралицата на комедията Стоянка Мутафова. Мутафова се качи на сцената тази вечер след близо двумесечно отсъствие, за да се въплъти в ролята на Малу в спектакъла „Столетие мое”.

© снимка: АРХИВ

В навечерието на рождения си ден – на 2 февруари голямата актриса навършва 95 години, Мутафова игра пред препълнената с над 500 зрители зала и пред своята дъщеря Мария, или Муки. Ръкопляска й и служебният министър на културата Рашко Младенов.

В „Столетие мое” гранддамата на родната комедия влиза в ролята на Малу, която е събрала цялата си фамилия на своя 100-тен рожден ден. Около шармантната някогашна парижка знаменитост кръжат нейната дъщеря /Йорданка Стефанова/, внучката /Росица Александрова/ и правнучката ѝ /Полин Лалова/. Изваждането на стар грамофон отприщва разплитането на дълбоко скрити тайни. Малу пак се връща в младостта, когато е била център на обожание. С неприкрито кокетство тя си припомня как е въртяла около малкия си пръст доста по-млади от нея любовници.

На 5 февруари Стоянка Мутафова ще играе в спектакъла „Скакалци” от Ст. Л. Костов редом с колегите си Христо Гърбов, Албена Павлова, Любомир Нейков и други.

Неповторимата Стоянка Мутафова отново на сцената

Неповторимата Стоянка Мутафова отново на сцената

В понеделник голямата българска актриса Стоянка Мутафова се завърна на сцената. След двумесечно отсъствие тя отново излезе пред публиката на любимия с...

Стоянка Мутафова излиза отново на сцената след двумесечно отсъствие

Стоянка Мутафова излиза отново на сцената след двумесечно отсъствие

Стоянка Мутафова е отново на сцената на Сатирата тази вечер след близо двумесечно отсъствие - в "Скакалци" от Ст. Л. Костов, заедно с колегите си Хрис...