НОВИНИ

Саудитска Арабия задържа 11 принца заради протест в кралски дворец

Саудитските власти задържаха 11 принца, събрали се да протестират в дворец в Рияд срещу мерки за икономии, включващи спиране на плащането на сметките им за битови услуги, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на местни медии.

bnt avatar logo
от БТА
15:16, 06.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
саудитска арабия задържа принца заради протест кралски дворец

Уебсайтът Сабк, който цитира неназовани източници, съобщи, че подразделение на Националната гвардия, която има за задача да защитава кралското семейство, е получило заповед да арестува принцовете.

Те били пратени в управлявания от саудитското разузнаване затвор Хаир южно от Рияд, в който са държани престъпници, бойци и терористи от "Ал Кайда", и ще бъдат съдени за провеждане на протест в един от кралските дворци и отказ да се подчинят на заповед да напуснат.

Принцовете се били събрали, за да настояват за отмяна на кралски указ за спиране на плащането от държавата на сметките за вода и електричество на членовете на кралското семейство. Те също така искали обезщетение за смъртната присъда, издадена срещу техен роднина.

Миналата година Саудитска Арабия задържа при кампания срещу корупцията десетки членове на кралското семейство, настоящи и бивши висши служители. Мерките укрепиха властта на престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Ангелов е преминал специална подготовка в структури извън страната
Росен Ангелов е преминал специална подготовка в структури извън страната
Върховният съд на Русия отхвърли жалба на Навални
Върховният съд на Русия отхвърли жалба на Навални