НОВИНИ

Саудитският крал се е съгласил да повиши добива на петрол, обяви Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в съобщение в Туитър днес, че саудитският крал Салман се е съгласил с искането да увеличи производството на петрол с „може би до 2 милиона барела“ дневно, предадоха световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА / Ройтерс
16:03, 30.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
По света
Саудитският крал се е съгласил да повиши добива на петрол, обяви Доналд Тръмп

„Тъкмо говорих със саудитския крал Салман и му обясних, че заради вълненията и ненормалното функциониране в Иран и Венецуела моля Саудитска Арабия да повиши производството на петрол може би с до 2 милиона барела дневно, за да покрие разликата ...Цените са високи! Той се съгласи!“, гласи съобщението на Тръмп в Туитър.

Саудтските държавни медии съобщиха за разговора между Доналд Тръмп и крал Салман, в който са постигнали съгласие, че големите страни на петрол трябва да се стремят към стабилност на пазара, като компенсират недостига на петрол. В съобщението не се посочва намерение от страна на Саудитска Арабия да повиши производството си, както обяви Тръмп.

Най-големият износител на петрол в света планира да добива до 11 милиона барела петрол дневно през юли, съобщи пред Ройтерс източник от сектора по-рано тази седмица, след като Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), Русия и други страни производителки постигнаха споразумение да повишат добива с около 1 милион барела дневно.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия и Малта влязоха в нов спор след  спасяването на мигранти от кораб
Италия и Малта влязоха в нов спор след спасяването на мигранти от кораб
Намалението на ДДС остава в сила за пет гръцки острова до края на годината
Намалението на ДДС остава в сила за пет гръцки острова до края на годината