Да обещаеш нещо, означава да се задължиш да го изпълниш. Минимална заплата от 9650 лева, ДДС от 2% и затопляне на отношенията с Кабо Верде. Кой и защо обещава така щедро?

Безплатни винетки. Минимална заплата за учители 5740 лв. Сайтът predizborno.com обещава по-хубаво време в северна България. Ескалатор за всяка стълба и цялостна реформа на съдебната система. Създатели на платформата са Стела и Николай, които професионално търсят нетрадиционни решения в рекламния бизнес. Обещанията раздава Стела.

БНТ: Кое е твоето любимо обещание, което получи.

Стела Николова, създател на сайта predizborno.com: Любимо? Предполагам, че по-евтини дюнери по морето. Не знам.

Сайтът вече е генерирал над 300 000 обещания. Някои от тях са хиперболи, но други откровено горчат. И потребителите упорстват с мишката, докато не им се обещае това, което искат.

БНТ: Колко обещания може да понесе един човек?

Николай Ванчев, създател на сайта predizborno.com: Между 55 и 60 и около 2 минути и половина слушане на глупости или пък на сериозни неща. Въпрос на гледна точка.

Задявките с простора на политическата мисъл са обединени от една идея:

Стела Николова, създател на сайта predizborno.com: Да мислим повече върху стратегията, върху платформата, върху реалностите на това, което ни се предлага като политика, защото после това е, което ще трябва да търсим като изпълнени обещания.

А самият сайт е триумф над бюджета. Направен е с мисъл и 18 лева за домейна.

БНТ: Всичко, което ние искаме като избиратели, вие сте събрали там за 18 лева.

Николай Ванчев, създател на сайта predizborno.com: Да.

БНТ: Толкова просто ли може да стане?

Николай Ванчев, създател на сайта predizborno.com: Зависи тези пари къде ще отидат. В кой джоб. Какво ще се направи с тях.

Стела Николова, създател на сайта predizborno.com: Ние имаме основна действаща роля в това да направим нещата да бъдат по-добре за всички нас. Защото, когато всички сме отчаяни и оплакваме ситуацията, тя просто не отива на по-добре. И смятам, че е много важно да се гласува.

Създателите на сайта посочват, че всяка прилика с действителни лица и събития е прилика с действителни лица и събития.