Екипи на агенцията по безопасност на храните дежурят и през почивните дни. Те ще извършват проверки по сигнали, които потребителите могат да подават онлайн или на горещия телефон на агенцията. Ето и един такъв сигнал - саздърма с парчета шпеков салам и суджук се продава в търговската мрежа. За това сигнализира Атанас Георгиев от Варна. Колбасът е произведен в Ловеч.

Варна

Атанас Георгиев си купил саздърмата от магазин в село Николаевка, където има къща.

Атанас Георгиев: Прибирам се, режа си и в един момент от вътре излизат парчета салам, луканка, което ме потресе. Саламът е с обелката сложен вътре.

Мъжът потърси съдействие от екипа ни, за да няма и други измамени потребители.

Атанас Георгиев: А иначе говорят продукти “Стара планина”, няма нищо такова, нищо такова, просто се лъже народът. Няма контрол никъде.

За некачествения продукт от месо сигнализирахме в Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.

д-р Златина Димова – директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна: Очевидно това не е консистенцията на саздърма по начина, по който трябва да бъде. Пише, че са за човешка консумация. Това, което очакваме, да има санкции в самото предприятие.

Инспекторите от Областната дирекция във Варна са уведомили колегите си от Ловеч, където се намира предприятието. Уведомени са и останалите областни дирекции по безопасност на храните у нас, които трябва да разпоредят изтеглянето от пазара на партидата некачествена саздърма.