Двамата управители на фирмата-собственик са обвинени за фалшифициране на официален документ и противозаконна дейност в защитена територия. Александър Николич и Георги Бранеков не се признават за виновни и отказват делото да се гледа по съкратената процедура. От събарянето на тютюневия склад до днес нито веднъж двамата не са давали изявление пред медиите и днес в съда запазиха мълчание.

Защитникът на двамата ответници заяви, че и двамата не са знаели, че предприемат действия в защитена територия. Според прокуратурата обаче те в съучастие са използвали подправен документ, с който става възможно събарянето на сградата.Фалшифицирано писмо, което носи печат от Министерството на културата с текст, че складът не попада в защитена територия и не е част от ансамблов паметник на културата, даде възможност на местната администрация да разреши разрушаването.

Дилян Пинчев, окръжна прокуратура Пловдив: Експертизата казва, че има поправки в документа, които не отговарят на първоначално издадения документ. Прокуратурата счита че са знаели. Не успяхме да установим в хода на досъдебното производство кой е техническият извършител.
Осъденият за палежа на Тютюневите складове иска да бъде напълно оправдан

Осъденият за палежа на Тютюневите складове иска да бъде напълно оправдан

Клошарят, който беше осъден на 4 години затвор за палежа на тютюневите складове в Пловдив, обжалва присъдата си и иска да бъде напълно оправдан. На съ...