НОВИНИ

Събарят 26 незаконни постройки в район "Северен" в Пловдив

Кметът на район „Северен" в Пловдив е издал заповеди за премахването на 26 незаконни постройки. Първите от тях ще бъдат съборени след няколко дни. Къщите са в квартал „Хаджи Димитър" и се намират на трасето, където трябва да преминава най-новият булевард в града.

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 28.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Обитателите на незаконните постройки не са съгласни със заповедите за премахване и ги обжалват в съда. Голяма част от от тях обаче вече са загубили делата.

Според местната администрация сградите са незаконни. Част от тях са били отчуждени преди години и за тях семействата са били обезщетени с апартаменти.

Ральо Ралев - кмет на район "Северен" - Пловдив: "Времето на хан Аспарух мина. Отиваш, забиваш кола и казваш тука ще живея. Няма как да стане. Не може тези всички къщи, които са на „Павел Бобеков" 6, те дори всички са на един адрес там ще бъдат премахнати".
;

Вече са осигурени жилища за 4 семейства, които няма къде да живеят след събарянето, а за останалите социалните служби ще търсят място за настаняване.

Мария Рашкова: "Не бяхме съгласни, ама в краен случай за да не останем вънка, се съгласихме. Това е положението, няма как...
Ральо Ралев: "Социалните ще им помогнат, но практиката показва, че след като се премахнат къщите, почти никой не ходи там. Или дори някой да отиде - напуска".

Готови сме да закупим земята, на която се намират сградите, заявиха обитателите на незаконните постройки. От кметството обаче са категорични, че това е невъзможно, а събарянето е неизбежно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добрички села на бунт срещу постоянното спиране на водата
Добрички села на бунт срещу постоянното спиране на водата
Карина Караиванова е новият председател на Комисията за финансов надзор
Карина Караиванова е новият председател на Комисията за финансов надзор