НОВИНИ

Събирането на ТОЛ такси започва от 1 март

ГЕРБ внесоха промени в Закона за пътищата, които касаят въвеждането на ТОЛ системата. На брифинг народният представител от ГЕРБ Александър Ненков обясни, че от 1 март 2020 г. ще започне събирането на таксите. Причината е, че превозвачите и държавата трябва да постигнат компромис за размера на тарифите.

bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 01.07.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

"Току-що внесохме промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за пътищата, кото касаят така дългоочакваното въвеждане на система за електронно таксуване от смесен тип на всички пътни превозни средства". Това съобщи на извънреден брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

"Знаете, на 16 август трябваше да започне т.нар. търговска и техническа експлоатация на тол системата за тежкотоварните превозни средства над 3.5 тона. Във връзка с породилите се желания на превозвачите да са наясно с прогнозируемостта на тарифите, които ще трябва да заплащат след 16 август предприехме съвместни разговори с цел на 16 август да стартира техническата експлоатация, а не по-късно от 1 март 2020 г. да започне реалното събиране на такси. Това правим с цел да намерим компромисен вариант на тарифирането, но и на обхвата на пътищата. От този първоначален обхват ще бъде изключенои пътища от трети клас, и може би някои от втори клас също ще остават извън обхвата на таксуването на тежкотоварните автомобили", каза още Ненков..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 100 души са ранени при атентат в Кабул
Близо 100 души са ранени при атентат в Кабул
Заради горещините в София започва раздаване на вода
Заради горещините в София започва раздаване на вода