Жителите на "Княжево" утре излизат на протест заради лоша инфраструктура в района. Напрежение сред шофьори и пешеходци създадоха и новопоставени изкуствени неравности за ограничаване на скоростта.

София

Поставените изкуствени неравности на булевард "Цар Борис III" предизвикаха вълна от недоволство у шофьорите. Причина за това е, че преминаването през участъка в час пик им отнема повече от 30 минути, тъй като се образуват задръствания в района.

Григор Ангелов
"Тук от задръстванията не можеш да се прибеш. Ако живееш в Перник, два часа."
Ивайло, шофьор
"Има малко задръствания. Не е много, но има."

Според шофьорите това решение не е правилно, защото много малко пешеходци пресичат, а двете спирки на градския транспорт рядко се използват. И не само.

Григор Ангелов
"Нощно време това не може да го видиш. Как ще го видиш? Нощно време е тъмно."

Шофьори обявиха, че подготвят петиция до Общината с искане да бъдат премахнати изкуствените неравности. Пешеходците в района обаче са доволни от придобивката.

Вили Иванова
"Не можеше да се помисли, че на тези пешеходни пътеки ще може да преминем. А имаме толкова много случаи със съседи, които загинаха на тази улица. И сега е възможно това нещо - преминаването, да се ползват пешеходните пътеки."
Асен Вълчев, Сдружение "За Княжево"
"Сутрин хората не могат да пресекат, защото летят колите с 60-70 км/ч., а тук има ограничение 40."

От Столичната община коментираха за БНТ 2, че поставянето на изкуствените неравности е в резултат на сигнали и подписка на граждани и по искане на Сдужение "За Княжево".

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община
"Решението за това е взето на комисия, в която са участвали както представители на пътна полиция, така и представители на съответните дружества, които имат отношение по организацията на безопасност на движението, така че решението не е еднолично."

След нашия сигнал от Общината изпратиха екип на място, който трябва да предложи начин неравностите и пешеходните пътеки да се забелязват по-лесно и през нощта.