НОВИНИ

Сблъсъци между крайнолеви и полиция в Кьолн

Хиляди на протест в германския град Кьолн срещу конгреса на антиемигрантската партия „Алтернатива за Германия", който се провежда в града. Демонстрантите влязоха в сблъсъци с полицията. Най-малко двама униформени са ранени.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
19:39, 22.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

За часове Кьолн се превърна от спокоен германски град, в арена на сблъсъци между протестиращи и полиция. Конгресът на партията "Алтернатива за Германия" предизвика хиляди крайнолеви да излязат по улиците. След първоначално спокойното шествие, протестиращите се опитаха да спрат членовете на партията да влязат в сградата, където се провежда конгреса. Това доведе до намеса на полицията. Служителите на реда използваха лютив спрей и сила срещу крайнолевите. Те от своя страна започнаха да чупят витрини на магазини. Членовете на партията бяха ескортирани от полицаи заради натиска от страна на демонстрантите.

Тимоти Мейууд, протестиращ: "Протестирам, защото партията "Алтернатива на Германия" е расистка, сексистка и хомофобска. Затова трябва да излезем по улиците, за да защитим германската история и европейското сътрудничество и солидарност."
Мириам, протестиращ: "Партия, която поставя расизма и хомофобията на своя флаг за мен е фашистка."

И докато хиляди протестираха срещу "Алтернатива за Германия" по време на самия конгрес председателят на партията Фрауке Петри понесе сериозен удар. Това се случи след като делегатите гласуваха против предложението ѝ във връзка с парламентарните избори в страната „Алтернатива за Германия" да гради съюзи с други партии и да смекчи част от радикалната си програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Протест на рибари срещу бракониери в Монтана
​Протест на рибари срещу бракониери в Монтана
За първи път утре французите ще гласуват в извънредно положение
За първи път утре французите ще гласуват в извънредно положение