НОВИНИ

Сблъсъци с полицията по време на митинг на Доналд Тръмп

Протести и сблъсъци с полицията по време на предизборен митинг на Доналд Тръмп в щата Ню Мексико. Речта на милиардера пред негови привърженици беше прекъсната няколко пъти от демонстранти. Тръмп вече е единственият кандидат за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:56, 25.05.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Запалени предмети, бутилки и камъни срещу полицията. Сълзотворен газ и димни гранати срещу демонстрантите. Сблъсък пред конгресния център в Албакърки, Ню Мексико.

Напрежението се покачваше докато вътре в залата Доналд Тръмп произнасяше реч, а отвън негови привърженици и противници първо си разменяха обиди, а после се замеряха с каквото имат подръка. "Тръмп е фашист" и "Аз съм роден свободен, аз съм американски гражданин!" - скандираше множеството от около 600 протестиращи. Развяваха се и мексикански знамена. Ню Мексико е щатът с най-многобройно испаноезично население, голяма част от жителите му не приемат коментарите на Тръмп срещу нелегалните имигранти и особено идеята да построи стена по границата с Мексико.

Вътре в конгресния център Тръмп в типичния си стил остана невъзмутим. Дори когато демонстранти прекъснаха речта му.

Доналд Тръмп, претендент за републиканската номинация за президентските избори: "Махнете ги оттук. Изведете ги навън."
;

Тръмп спечели с лекота изборите във Вашингтон и часове по-късно се появи в Албакърки. Това е първата спирка от обиколката на Тръмп в Ню Мексико, преди предварителните избори на републиканците на 7 юни.

В надпревара сам със себе си - както изглежда - в лагера на републиканците - той си осигури подкрепата на 1169 делегати и му остават само 68 до щастливото число 1237 - колкото гарантират осигуряването на номинацията.

Протестите по време на негови митинги не са прецедент. През март той отмени проява в Чикаго заради сблъсъци между негови симпатизанти и противници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
История на колела
История на колела
Куче помага на болни деца в Пловдив
Куче помага на болни деца в Пловдив