12 постройки в рибарското селище “Френклиман” край Варна бяха разрушени днес. Рибарите заявиха, че не им е представена заповед за събарянето. Припомняме, че споровете между рибарите и фирмата, която претендира за собственост върху земята продължават вече година. Съдия изпълнител даде срок на рибарите до 20 декември да напуснат лодкостоянката и бунгалата си. Те от своя страна обжалват решението.

Варна

Разрушаването на бунгалата е станало рано тази сутрин, когато три фадроми са влезли в селището заедно с представител на фирмата, която претендира, че е собственик на земята. С тях е бил и председателят на рибарското сдружение. Съборени са обаче и постройки, които са извън спорния терен.

Станислав Колев, собственик на разрушено бунгало: „Този имот там долу също не влизат в спорния имот, но и те са съборени. Плазмата са взели, какво са взели още не знам. Много неща са взети."

"Какво е предприето?"

Станислав Колев, собственик на разрушено бунгало: "Брат ми е подал жалба в полицията.“

Някои от бунгалата са частично съборени, други са сринати със земята и опис на липсващите вещи не може да се направи. Рибарите споделиха, че някои от тях все още живеят в постройките и като по чудо не е имало жертви при събарянето им. Те заявиха, че ще заведат нови дела срещу фирмата собственик на земята за посегателство срещу личното им имущество.