НОВИНИ

"Сделката на века" на Тръмп и коронавирусът са темите на "След новините"

И тази събота и неделя важните теми - обобщени и обяснени, ще видите в рубриката "След новините". Едната тема, за която ще стане дума е коронавирусът, а другата е едно важно решение, предложено от американския президент Доналд Тръмп, за съществуването на две отделни държави - Израел и Палестина. Журналистът на БНТ Мария Чернева анонсира акцентите в "Сутрешния блок".

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 31.01.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В събота в рубриката ще бъде показана темата за предложението на американския президент Доналд Тръмп за съществуването на две отделни държави - Израел и Палестина. Журналистът Биляна Бонева е намерила много интересни събеседници.

В неделя темата на "След новините" е за коронавирусите и е разработена от Мария Чернева.

От вчера СЗО обяви глобална тревога. Това касае не толкова мерки, а изострянето на вниманието на всички здравни служби, каза тя.

Мария Чернева, журналист в БНТ: Годишно от инфекциозни болести умират около 15 млн. души в цял свят или това е около 25% от смъртността. Само в последните десетилетия в световен мащаб са регистрирани 175 нововъзникнали болести. 135 от тях са от вируси. Това обяснява и нормалната реакция и на СЗО, и на всички здравни контролни организации в света - вниманието, което отделят на нововъзникващите инфекции.

"Не сме съвсем неподготвени. И срещу коронавируса имаме лекарства. Вярно е, че те не са съвсем специфични", каза Мария Чернева.

Мария Чернева: Смъртността от коронавируса е твърде ниска - 20%. Смъртността от грипния вирус е много по-висока. Но сега вниманието е насочено към тази инфекция, да не би случайно тя да започна да взима повече жертви.

Гледайте "След новините" събота и неделя веднага след централната емисия новини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стадионът в Благоевград може да остане без лиценз
Стадионът в Благоевград може да остане без лиценз
Гласуват за призоваването на свидетели в процеса за импийчмънт на Тръмп
Гласуват за призоваването на свидетели в процеса за импийчмънт на Тръмп