НОВИНИ

​Сделката за ЧЕЗ отново предизвика спорове в парламента

От ГЕРБ се позоваха на медийни публикации, според които има връзка между купувача и съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:33, 08.03.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Според публикациите, авторът на файл с прессъобщение от фирмата "Инерком" носи името Моника Йосифова, както беше известна преди Моника Станишева. Тя обаче отхвърли твърденията, че има нещо общо с тази фирма и с Гинка Върбакова.

Моника Станишева заяви, че не е предполагала, че технологията на черния пи ар ще достигне до такова дъно. В писмо до медиите, тя отбелязва, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл и че всеки, който разпространява неверни твърдения за нея, ще трябва да ги докаже в съда. От ляво също отхвърлиха внушенията, че имат нещо общо с фирмата.


Спас Гърневски - ГЕРБ: Една малка техническа грешка, другари, ви издаде! Не просто БСП, а БСП и ПЕС стоите зад сделката за активите на ЧЕЗ в България! Сделка, за която се опитахте да ни наклеветите, за да повторите метежа от зимата на 2013 г.
Драгомир Стойнев - БСП: Превърнахме трибуната на българския парламент в място, от което се сипят фалшиви новини. Ние сме готови да стигнем дъното. Това е една свещена трибуна, жалко е, че я използвате по този начин, но вие я превърнахте в селска седянка, на която всеки може да каже каквото си иска.
;

Президентът на Чехия Милош Земан е обсъдил с директора на ЧЕЗ продажбата на българските активи на компанията. Разговорът се е провел вчера, съобщи БНР, като се позовава на говорител на президента. Вчера стана ясно, че "Инерком" има срок от девет месеца, за да осъществи плащанията към ЧЕЗ по сделката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йорданка Фандъкова показа първия от новите влакове за третата линия на метрото
Йорданка Фандъкова показа първия от новите влакове за третата линия на метрото
Бедствено положение в част от община Хайредин заради преливане на язовир Рогозен
Бедствено положение в част от община Хайредин заради преливане на язовир Рогозен