НОВИНИ

Съдия от Софийския районен съд се самоуби

Съдия Цветан Ценов от Софийския районен съд се e самоубил тази нощ в столицата. Тялото на 39-годишния магистрат е открито до блок 515 в квартал „Връбница". Прокуратурата започна разследване по случая. Проверява се и версията за подпомагане или склоняване към самоубийство. Колегите на съдия Ценов го определиха като честен и достоен магистрат.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:31, 18.02.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Инцидентът е станал около 3 ч. през нощта. Съдия Ценов е скочил от площадката пред апартамента си, който е на петия етаж. Съседи разказват, че е живеел с родителите си:

"Срещали сме ги. Все заедно се движат".

"Не е имало никога проблеми".

"Жалко за момчето."

Съдия Ценов е бил командирован в Търговското отделение на Софийския градски съд от края на декември миналата година. По негово настояване в края на месеца е трябвало да се върне обратно в Районния съд, по лични съображения. Според медийни публикации съдията е имал проблеми с ръководството на градския съд. Тези твърдения предизвикаха острата реакция на много магистрати.

Калин Калпакчиев, член на ВСС: "Нека не спекулираме с тази тема, която е достатъчно трагична".


;

В отворено писмо председателят на Софийския градски съд определи тези публикации като гавра с паметта на неговия колега. Калоян Топалов заяви, че Ценов е бил командирован по негово предложение, след като е покрил убедително критериите за командироване. Получил е и максимална оценка на конкурс за повишаване на окръжно ниво. Едно от най-известните дела на съдия Цветан Ценов е това за несъстоятелност на ЦСКА.

Александър Тодоров, изпълнителен директор на ЦСКА: "Много съжалявам за човека. Това определено ще забави доста самата процедура за най-голямо съжаление. Какво да се прави. Такъв е животът".

Колегите на Ценов от градския и районния съд изразиха съболезнования към семейството и близките му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба Безсмъртието на българския дух в Народното събрание
Изложба "Безсмъртието на българския дух" в Народното събрание
Другите новини
Другите новини