НОВИНИ

Сдруженията с активна дейност трябва да се пререгистрират до 30 юни

Всички сдружения в обществена дейност, които имат активна дейност и трябва да подадат своите отчети до 30 юни, трябва да се пререгистрират сега. Не могат да чакат изтичането на двегодишния срок. Това обясни в Денят започва директорът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Причината е, че регистърът вече ще се води от Агенцията, а не от окръжните съдилища.

bnt avatar logo
от БНТ
08:34, 18.12.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Зорница Даскалова, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията: Те трябва да получат удостоверение за актуално състояние от Окръжния съд, което трябва да бъде представяно в Агенцията по вписванията и ще стартира процедура по сканиране на делата, които отново ще ги правят наши служители в окръжните съдилища. И тази информация ще се налива в регистрира.

Даскалова заяви още, че Агенцията по вписванията е успяла да се справи за много кратък да организира всичко и технически, и нормативно, за да може регистърът да стартира от 1-ви януари 2018 година.

От началото на следващата годината Агенцията по вписванията трябва да осигури още нови както на гише, така и по електронен път услуги. Сред тях са вписванията и справките за сдружения и фондации и клонове на чуждестранни и юридически лица с нестопанска цел, издаването на удостоверения и преписи от търговския регистър, както и пререгистрацията на народните читалища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел се среща с близките на жертвите от атентата на Коледния пазар в Берлин
Меркел се среща с близките на жертвите от атентата на Коледния пазар в Берлин
АФИС: Скокът на доходите не се трансформира в повишено доверие към институциите
АФИС: Скокът на доходите не се трансформира в повишено доверие към институциите