НОВИНИ

СДС вероятно ще се коалира с ГЕРБ за местните избори през октомври

СДС вероятно ще се яви заедно с ГЕРБ на предстоящите през октомври местни избори. Това стана ясно от думите на председателя на партията Румен Христов. Той определи европейските избори като "трудни", но успешни за партията, която участва заедно с ГЕРБ и успя да вкара един евродепутат - Александър Йорданов.

Александър Марков
от Александър Марков
19:50, 03.06.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Макар да няма категорично решение, Румен Христов заяви, че местните структури на СДС имат право да избират с кого да се коалират за предстоящите местни избори.

Румен Христов, председател на СДС: Ние имаме едно решение, което дава свобода на нашите местни структури да решават по какъв начин ще се явят наесен за местните избори, като забраната е към БСП и ДПС. На повечето места най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ. Това го искат нашите структури, и структурите на ГЕРБ.
;

От СДС заявиха още, че най-логичната коалиция за изборите е била с "Демократична България", но оттам са поставили унизителни условия.

Александър Йорданов, избран за евродепутат, СДС: Аз лично приветствам и се радвам на избирането на Радан Кънев също за член на ЕП. Разбира се, очакването беше "Демократична България" да постигне много по-голям успех, ако съдим по тяхното предизборно говорене.
;

„Демократична България“ ще бъде принудена да работи съвместно със СДС и ГЕРБ в Европейската народна партия, обясни Йорданов. И каза какви ще бъдат приоритетите му в ЕП:

Европейски доходи за българите, членство на България в Еврозоната и Шенген и повече европейска интеграция - за това обеща да работи СДС и техният евродепутат Александър Йорданов.

От СДС са изчислили, че са получили 70 000 гласа на евроизборите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОСВ: Няма опасност от преливане на язовири и излизане на реки от коритата им
МОСВ: Няма опасност от преливане на язовири и излизане на реки от коритата им
 Експерти на власт в новото правителство на Австрия
Експерти на власт в новото правителство на Австрия