НОВИНИ

​СДС води разговори с дясноцентристки формации за евроизборите

СДС води разговори с дясноцентристки формации за общо явяване на евроизборите. Според председателя на партията Румен Христов, най-логичната коалиция е с Демократична България. Имало е разговори и с представители на земеделски и патриотични формации, както и с ДБГ и партия Воля на Веселин Марешки.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:31, 22.01.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

От СДС посочиха, че биха участвали в коалиция с категорични проевропейски партии и се надяват да се стигне до дясно обединение преди вота. Във връзка с промените в Изборния кодекс, от партията настояват избирателните списъци да бъдат изчистени от мъртви души, и да бъдат запазени преференциите.


Румен Христов - председател на СДС: Ние смятаме, че българските граждани са достатъчно грамотни, да могат измежду членовете на листата да избират техните предпочитани кандидати. Премахване на феномена 15:15 чрез различна номерация, между другото имаме внесено предложение още през 2015-та година в ЦИК. Разбираме, че най-вероятно ще се стигне до промяна на номерацията, което е стъпка в правилната посока и последното ,за което многократно сме настоявали и може би бяхме първите, които започнахме да говорим за това - машинното и електронно гласуване. СДС смята, че трябва да работим в тази посока.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова защити петиция в ЕП срещу двойния стандарт на храните
Мая Манолова защити петиция в ЕП срещу двойния стандарт на храните
В швейцарския курорт Давос започна Световният икономически форум
В швейцарския курорт Давос започна Световният икономически форум