НОВИНИ

Съдът даде ход на делото срещу бившия кмет Иван Евстатиев

Пловдивският районен съд даде ход на делото срещу бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев. Срещу него е повдигнато обвинение за изнасилване на непълнолетно момиче. Делото се гледа при закрити врата. През август процесът не започна заради неявяване на двамата адвокати на подсъдимия. Ако бъде признат за виновен, Евстатиев може да лежи в затвора до 12 години.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
16:46, 10.10.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Днес и утре съдът трябва да разпита 16 свидетели по делото и 10 вещи лица. В съдебната зала се явиха, както обвиняемия, така и потърпевшото момиче.Семейството на 16-годишната ученичка е завело и граждански иск срещу Евстатиев за 10 000 лева.

Георги Белухов - баща на пострадалото момиче
Максималната присъда, която се полага по закон да си я получи .Как се държи Евстатиев, направил ли е опит поне опит за извинение да Ви даде ? Никакъв опит за извинение. Не ние нужен опит. Не искаме да се извинява просто е безмислено.

Защитата и близки на Евстатиев за пореден път заявиха, че той е невинен, сексуално насилие не е имало, а половият акт е бил по взаимно съгласие.

Ташкена Колчева, адвокат на обвиняемия:
-Оправдателна присъда.
-Считате, че е невинен?
-Не. Той не е виновен.
Динчо Евстатиев, брат на обвиняемия:
Аз вярвам на брат ми.. той не може да бъде изнасилвач.

Адвокатът на потърпевшата е заявил, че за съжаление доказателствата за изнасилването са само гласни, защото медицинските документи установяват полов акт, но не могат да кажат дали той е бил доброволен, или против волята. Заради това, че трябва да се съберат доказателства за установяване на фактическата обстановка се наложи по делото да бъдат разпределени двама прокурори.

Атанас Илиев, прокурор:
Към момента тече съдебно следствие. Трябва да приключи. Така че на този етап не бихме могли да направим каквито и да било изявления.

Днес един от ключовите свидетели - шофьорът на Иван Евстатиев представи болничен лист и не се яви на заседанието. Процесът се гледа в районния съд в Пловдив, тъй като всички съдии в Панагюрище и Пазарджик отказаха да се занимават с делото, заради познанството си с Евстатиев, който е бил прокурор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Игра на шах в двора на училище в Гоце Делчев
Игра на шах в двора на училище в Гоце Делчев
Хлябът във Варна няма да поевтинее
Хлябът във Варна няма да поевтинее