Оправдателни присъди поискаха двамата обвиняеми Васил Гергински и Ивайло Първанов за убийството на 31-годишния художник Цветомир Марев, за който ви разказахме в "По света и у нас" през февруари.

Той беше пребит до смърт през лятото на 2011 година по време на технофестивал на Камен бряг. Върховният касационен съд днес даде ход на делото, което два пъти беше отлагано заради отсъствието на адвоката на единия подсъдим Марин Марковски.

Подсъдимите Васил Гергински и Ивайло Първанов са с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, въпреки че според медицинските експертизи побоят е пряката причина за смъртта на Цветомир. На предишните две инстанции те получиха условни присъди.

- Поискахте оправдателни присъди, г-н Марковски защо?

Марин Марковски - адвокат: Аргументите са, че експертите казват, че той е бил пребит и е изпаднал в кома непосредствено след побоя, а фактът на срещата с моя клиент е час и половина или час преди това, така че той не може да го е убил. Това го казват вещите лица.
Мария Александрова - майка на Цветомир: Надявам се ВКС да вземе правилно решение за бруталното убийство на сина ми. Смятам, че има аргументи, които сочат, че подсъдимите са извършили деянието с особена жестокост.