НОВИНИ

ВКС даде ход на делото за пребития до смърт художник

Оправдателни присъди поискаха двамата обвиняеми Васил Гергински и Ивайло Първанов за убийството на 31-годишния художник Цветомир Марев, за който ви разказахме в "По света и у нас" през февруари.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
15:01, 15.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Той беше пребит до смърт през лятото на 2011 година по време на технофестивал на Камен бряг. Върховният касационен съд днес даде ход на делото, което два пъти беше отлагано заради отсъствието на адвоката на единия подсъдим Марин Марковски.

Подсъдимите Васил Гергински и Ивайло Първанов са с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, въпреки че според медицинските експертизи побоят е пряката причина за смъртта на Цветомир. На предишните две инстанции те получиха условни присъди.

- Поискахте оправдателни присъди, г-н Марковски защо?

Марин Марковски - адвокат: Аргументите са, че експертите казват, че той е бил пребит и е изпаднал в кома непосредствено след побоя, а фактът на срещата с моя клиент е час и половина или час преди това, така че той не може да го е убил. Това го казват вещите лица.
Мария Александрова - майка на Цветомир: Надявам се ВКС да вземе правилно решение за бруталното убийство на сина ми. Смятам, че има аргументи, които сочат, че подсъдимите са извършили деянието с особена жестокост.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка стана 6-та на Мисис Свят 2016 в Китай
Българка стана 6-та на "Мисис Свят 2016" в Китай
Побой на пътя в центъра на София
Побой на пътя в центъра на София