Съдът даде ход на делото по случая с трамвая, който минава близо до жилищните кооперации на столичния бул. „Скобелев“. Колективният иск срещу Столичната община е подаден от живеещите в района, защото от години трамвайното трасе е под прозорците им. Обещанието беше то да бъде върнато до НДК, но това така и не се случи.

София

Временното трасе на трамваите с номера 1 и 7 по бул. „Ген. Скобелев“ тормози хората в района вече повече от осем години.

Бойка Емануилова, жител на бул. „Ген. Скобелев“: И ние не знаем докога ще продължи този кошмар. Вечер до 12 се трещи и сутрин от 4 часа започват.

Съдията даде ход на делото в СГС, но поиска допълнителни експертиза за шума.

Михаил Марков, жител на бул. „Ген. Скобелев“: Единствената, която беше направена се отхвърли за момента, защото не е направена в целия блок. Ето го шумът, да дойдат ако искат пак да замерват горе.
В бюджета е заложен ремонт на тунела на НДК
В бюджета е заложен ремонт на тунела на НДК © БНТ

Вибрациите вече са причинили пукнатини в стените и олющена мазилка, защото липсва законово отстояние от сградите.

Според хората, които живеят на бул. „Ген. Скобелев“, трамваите масово не спазват забраната и карат с много повече от 5 км/ч.

В бюджета на общината за тази година е заложен ремонт на транспортния тунел при НДК, но хората вече не вярват на обещанията.

Йордан Йорданов, адвокат на подалите колективен иск: Всяка година им се обещава, че ще бъде извършена такава реорганизация и промяна на трасето, но факт е, че не се е случило досега.

Адвокатите на общината отказаха коментар преди края на делото. Следващото ще е на 22 октомври.

Протест в София заради трамваите по бул. "Скобелев"

Протест в София заради трамваите по бул. "Скобелев"

Живеещите в кооперациите на софийския булевард "Скобелев" протестират срещу преминаващите в непосредствена близост до сградите им трамваи. Те се оплак...