НОВИНИ

Съдът отложи делото срещу акушерката пребила бебе

Акушерката Емилия Ковачева била в тежко и тревожно състояние, не се е запознала с доказателствата.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
10:28, 17.03.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
съдът отложи делото акушерката пребила бебе

Съдът отложи процеса по настояване на защитата, с мотива, че Емилия Ковачева имала проблеми, била в тежко и тревожно състояние и не се е запознала с доказателствата. Съдът назначи психиатрична експертиза на акушерката, и отложи заседанието за 18 април. Точно година след побоя над 4-дневната Никол. Никол беше приета с риск за живота в болница "Токуда". Сега детето вече е добре.

На излизане от съдебната зала на въпрос на БНТ към акушерката за това дали чувства вина, тя отговори - "Не"!Записите, които показват насилието над детето, са манипулирани, уверени са близките на Ковачева. Те пожелаха на журналистите да паднат по стълбите на съда.

Адвокатът на акушерката Владислав Янев поиска от съда промяна в мярката й за неотклонение. В момента тя е под домашен арест. Съдът отказа да промени мярката и отложи следващото заседание за 18 април - точно година след побоя над 4-дневната Никол.

Припомням, че акушерката Ковачева посегна и преби почти до смърт новородената Никол в отеделението по неонатлогия в "Софиямед". Няколко дни по-късно, видеозаписи от охранителната камера в частната болница доказаха това. От тях стана ясно, че акушерката е посягала и на други бебета. Затова и Ковачева получи и второ обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на още четири бебета.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Мигрантите край Идомени: иракчанка ще роди всеки момент
​Мигрантите край Идомени: иракчанка ще роди всеки момент
Профилът на тото милионера
Профилът на тото милионера