НОВИНИ

Съдът оправда д-р Илко Семерджиев по обвинението за принуда

Софийският градски съд оправда служебния вицепремиер и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, съобщи БТА. Той беше обвинен, че е заплашвал с уволнение директора на Изпълнителната агенция по лекарствата доц. Асена Стоименова, тъй като не е била съгласна да назначи за свой заместник посочен от него човек. Причината е, че той е бил замесен в конфликт на интереси.

bnt avatar logo
от БТА
15:57, 18.06.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
съдът оправда илко семерджиев обвинението принуда

"Очаквах това решение от самото начало. Днес катастрофира както г-жа Стоименова, така и прокуратурата", заяви след решението Илко Семерджиев.

Прокуратурата ще протестира решението на съда.

Семерджиев обясни, че според него казусът е бил изпреварваща атака, за да може Стоименова да съхрани едноличното си управление и контрол върху целия фармацевтичен сектор.

"Тя очевидно не желаеше да има заместник, както се изисква по правилника за устройството и дейността на ИАЛ, за да може самоволно да се разпорежда с целия сектор и резултатите от това бяха кошмарни. През мандата на нейното управление разходите за лекарства се увеличиха с над един милиард лева - говорим за периода от 2014 - 2017 г.", допълни Семерджиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Любомир Чипилски е новият временен директор на Медицински одит
Д-р Любомир Чипилски е новият временен директор на "Медицински одит"
Колите на Google Street View отново ще минат през България
Колите на Google Street View отново ще минат през България