Двамата нападатели, които пребиха млад мъж в Смолян, остават за постоянно в ареста. Това определи днес Районния съд. Срещу тях са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост. Междувременно преди минути приключи протестното бдение, организирано от Сдружение „Родопски хайдути" в Смолян.

Смолян

Двамата нападатели се изправиха днес в съда, за да чуят, че остават за постоянно в ареста. Най-тежката мярка беше наложена по искане на районната прокуратура.

Георги Карпаров , районен прокурор на Смолян, Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от тях две престъпления, както и че е налице опасност да се укрият от правосъдието.

Съдебното преследване е заради побоят, който двамата нанасят преди два дни на 27-годишния Георги Кадиев от Смолян. Младият мъж е в тежко състояние в Пловдивската университетска болница.


Пребиха жестоко мъж в Смолян

Пребиха жестоко мъж в Смолян

27-годишен мъж от Смолян е бил жестоко пребит преди два дни. Полицията е задържала двамата нападатели - те са от ромски произход на 21 и на 23 години...

Боят в двора на строителния техникум в Смолян първоначално бил предизвикан от пострадалия, смята прокуратурата, и бил заради момиче. Георги ударил пръв. Двамата му опоненти си тръгнали, но после се върнали с дървени колове и го пребили почти до смърт. Случаят е криминален и не е на етническа основа.

Георги Карпаров, районен прокурор на Смолян: За момента се води разследване, нека фактите, които са станали известни, да останат за сега за наше ползване, за да не затрудним това разследване и разкриването на обективната истина.

В защита на Георги тази вечер десетки смолянчани се събраха на мирно протестно бдение. Организаторите му - Сдружение „Родопски хайдути" изразиха така гражданската си позиция.