Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани за отвличането на Адриан Златков. Според съда има косвени доказателства за съпричастност към отвличането. След края на съдебното заседание Ториното заяви, че е оказван натиск върху свидетели от страна на МВР.

Според прокуратурата Ивайло Борисов - Ториното и шофьорът му Мартин Марков са осигурили две коли, с които е бил похитен Адриан Златков, а другият задържан Георги Джамбазов и приятелката му са закупили SIM-карти, с които е водена комуникацията, когато е искан откупът.

Според прокуратурата има информация на сръбските власти, която нагледно показва, че активирането на SIM-картите съвпада точно с момента, когато са водени преговори със семейството. А автомобилът на Георги Джамбазов и приятелката му е бил засечен в района на АМ "Тракия" малко преди да бъде предаден откупът. По неофициална информация семейството е платило не по-малко от 700 000 лева.

Според защитата обвинението на прокуратурата не е достатъчно конкретно.

Адвокат Мариана Тодорова: Не може да има някакви оскъдни данни, че някаква кола е била във владение в определен период на моя клиент и след това да го обвиняват в съпричастност и предоставяне на тази кола и то умишлено. Самият съд призна, че и правната конструкция не е правилна, призна, че са налице съвсем оскъдни данни.

Защитата ще обжалва решението на първоинстанционния съд на 8 февруари.

Гледат мерките на Ториното и другите, помагали за отвличането на Адриан Златков

Гледат мерките на Ториното и другите, помагали за отвличането на Адриан Златков

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ивайло Борисов - Ториното и другите 3-ма задържани като помагачи за отвличането на Адриан Златков. Очаква се д...

​Четиримата са привлечени като обвиняеми за отвличането на Адриан Златков

​Четиримата са привлечени като обвиняеми за отвличането на Адриан Златков

Обвинения във връзка с отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов-Ториното и още трима души са задържани по време на специализираната полицейска оп...