НОВИНИ

Съдът остави в ареста четиримата задържани за отвличането на Адриан Златков

Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани за отвличането на Адриан Златков. Според съда има косвени доказателства за съпричастност към отвличането. След края на съдебното заседание Ториното заяви, че е оказван натиск върху свидетели от страна на МВР.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
10:23, 02.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според прокуратурата Ивайло Борисов - Ториното и шофьорът му Мартин Марков са осигурили две коли, с които е бил похитен Адриан Златков, а другият задържан Георги Джамбазов и приятелката му са закупили SIM-карти, с които е водена комуникацията, когато е искан откупът.

Според прокуратурата има информация на сръбските власти, която нагледно показва, че активирането на SIM-картите съвпада точно с момента, когато са водени преговори със семейството. А автомобилът на Георги Джамбазов и приятелката му е бил засечен в района на АМ "Тракия" малко преди да бъде предаден откупът. По неофициална информация семейството е платило не по-малко от 700 000 лева.

Според защитата обвинението на прокуратурата не е достатъчно конкретно.

Адвокат Мариана Тодорова: Не може да има някакви оскъдни данни, че някаква кола е била във владение в определен период на моя клиент и след това да го обвиняват в съпричастност и предоставяне на тази кола и то умишлено. Самият съд призна, че и правната конструкция не е правилна, призна, че са налице съвсем оскъдни данни.

Защитата ще обжалва решението на първоинстанционния съд на 8 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Зелен билет“ в битката за по-чист въздух
„Зелен билет“ в битката за по-чист въздух
Открити са около 60 000 постройки на маите в северната част на Гватемала
Открити са около 60 000 постройки на маите в северната част на Гватемала