Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста извършителите на тежко криминално престъпление. Чрез взлом, със заплахи и нанасяне на побой миналата седмица двама мъже се опитали да принудят 26-годишен мъж от Ямбол да им прехвърли наследствен апартамент. След като били задържани, в единия са открити телефона и ключовете от дома на жертвата, газов пистолет с 5 патрона, джобен нож и телескопична палка.

Организатор на престъплението е 28-годишен мъж от Ямбол, осъждан за убийство и бил предсрочно освободен преди 4 години. Мотивите и по предходното престъпление също са свързани с имотна измама.

Комисар Евгени Христов, зам.-директор на ОД на МВР-Ямбол: С опасения за здравето и живота си потърпевшия посочва на извършителите къде са документите. Те се запознават с тяхното съдържание. Оставят го вързан, в почти безпомощно състояние до следващия ден като му заявяват, че ще бъде отведен при нотариус за прехвърляне на въпросния имот...
Дойчин Дойчев, окръжен прокурор на Ямбол: Това лице не се е превъзпитало, не се е поправило, тъй като знаете, че когато съда налага едно наказание освен преценката на извършеното престъпление на личността има задача да постигне целите на личната и генералната превенция т.е. това лице да се поправи с идеята занапред да не извършва престъпление, камо ли такива тежки. за съжаление в случая се установява обратното.